GRAVIDMASSAGE

Forskning visar att massage minskar din oro, sänker stresshormonerna, kan minska komplikationer under förlossningen och även hjälper till att må bättre efter att du fött. Massage stimulerar produktion av oxytocin, en neuropeptid, en substans som hjälper dig att lindra smärta, skynda på läkningen av sår och skador, sänka pulsen, blodtrycket och halterna av stresshormoner. Det hjälper också din hud och dina muskler att anpassa sig till förändringarna i din kropp som sker under graviditeten. Detta är helt enkelt fördelaktigt som den fysiska komforten. Det som följer efter fysisk komfort är mental frid och lätthet. Och det är ovärderligt, särskilt under denna tiden.

Gravidmassage, som du kan börja med från 13:e veckan ända fram till strax innan förlossningen, är ett bra sätt att ta hand om dig och din kropp under den 9-månaders resa med förändringar på både fysisk och emotionell nivå.

Dessutom är det helt enkelt skönt att göra någonting extra snällt, mjukt och omtänksam för sin kropp. Speciellt under denna tiden av konstant förändring. Ibland kan det bli jobbigt att känna igen sin kropp när den ändrar formen. Tankar galopperar och istället för att få hjälp med att omfamna förändringar, tillåta kroppen bli som den är, gå genom alla faser den behöver, koncentrerar vi oss på att inte tappa formen så det inte blir svårt att återskapa före-graviditet siluett. Det är inte fel att träna, förstå mig rätt! Det är relation med din kropp som jag vill lyfta här fram. Relation under varje stund, inte pre- eller postgraviditet. Även under graviditeten. Med alla + kilogrammen, med celluliter, svullnader. Med vikt. Denna kropp behöver ännu mera omtanke och omhändertagande. Den bär ju och skapar in ett liv.

Därför, och för massa andra skäll, och för att helt enkelt du ska unna dig, välkommen alla blivande mammor på gravidmassage. Vi erbjuder massage i Ekerö.