We are visitors on this planet. We are here for one hundred years at the very most. During that period we must try to do something good, something useful, with our lives. if you contribute to other people's happiness, you will find the true meaning of life

Dalai Lama XIV

Väm är jag?

Jag heter Ewa. Jag beskriver mig själv som socialpsykolog och kulturvetare av examen, massageterapeut av ett kall.

Jag tror på beröring, tystnad, mindfulness (vetenskap också, inga tvivel!)

Livet har lärt mig att lidande inte förädlar, utan bara gör ont, plågar, dränerar, tröttar och tar bort energi och vilja att fortsätta.

Smärta och lidande, brådska, ytlig andning, permanent grimas i ansiktet, smärta i knät, alltid spänd rygg, brist på glädje, leende och ingen känsla av lätthet i själen är inget man ska vänja sig till. Om du tycker något annat, skulle du berätta för den lilla själv att det är så han/hon kommer att spendera sitt liv? I smärta, lidande och som ett offer?

När jag under många månader försökte hitta motivation för mig själv att agera i en hektisk värld full av plikter, där det inte fanns plats för de vanliga nöjena för hjärta, kropp och själ, och stress och energiutmattning rådde, vad hjälpte mig var olika former av terapi med kropp och psyke.

Osteopati, kranial-sakral terapi, fasciamassage, sjukgymnastik, yoga, pilates, mindfulness, yoga nidra…

Min kropp började återhämta sig, släppte spänningar och mer glädje och liv började strömma in i mitt liv. Jag började känna mig frisk. Och glad.

Snart började jag också lära mig många av dessa tekniker för att hjälpa andra att känna sig lika lätta i sina kroppar. Det jag har lärt mig (och jag fortsätter hela tiden att få mer kunskap) gör att jag kan lindra smärtan, fastställa och ofta eliminera orsaken till den.

Terapiformer som jag använder slappnar av djupt, tillåter mer vitalt flöde av lymf och blod i din kropp, vilket är ovärderligt på denna breddgrad och ger en känsla av att vara djupare i kroppen, vara mer levande.

Idag är jag legitimerad massageterapeut (Axelsons institut), lymf massör, diplomerad i Hawaiian lomi lomi nui massage, yoga nidra lärare och mindfulness instruktör med kunskap och intresse för stresshantering, trauma och hälsopedagogik.

Jag kände att beröringsterapi var den saknade och integrerade delen av det välmående jag kunde erbjuda. Dessutom har massage varit så viktigt för mitt eget fysiska och psykiska välbefinnande genom åren. Min största känsla av tillfredsställelse ligger i kroppsarbetets potential; från hands on manuell terapi till empowerment av samtal. Jag tröttnar aldrig på glädjen som följer med att hjälpa människor mot välmående, det finns inget liknande! Jag är även medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och följer etiska riktlinjer i min yrkesroll.

Eftersom jag är socialpsykolog, kulturvetare och social färdighetstränare för barn med neuropsykiatriska diagnoser har jag förståelse för många faktorer som kan orsaka den känslomässiga och sociala spänningen, och resultera i fysiska dysfunktioner. Det är också hjälpsamt i massageterapeutpraktiken, eftersom jag är medveten om hur man kan hålla ett utrymme för känslor som följs med personen som kommer till mig. Min avsikt för dig som kund är att skapa ett tryggt utrymme, en atmosfär av mjukhet och lugn och ge dig känslan av acceptans, respekt och omtanke.

Jag vill visa människor att massage kan vara något mer än bara en behandling för att lindra fysisk smärta och koppla av. Massage kan vara ett verktyg för transformation, anslutning av mental och kroppsliga upplevelser, djupläkning och för att skapa fred i världen. Och detta är mitt uppdrag.

Massage är en holistisk behandling

Ju mer jag masserar, desto mer förstör jag att det inte bara handlade om avslappning och att lossa stela muskler. Att träffa människor med historia av depression, PTSD, ångest, missbruk, kronisk stress, sömnlöshet, utbrändhet, eller bara människor som kände sig lite vilsna eller fastnade i livet, människor som tappade hopp eller motivation, eller kom ur spåret och kunde hur massage låter dem öppna upp och berätta sina historier är ett privilegium.

Huvudet behöver förstå, men kroppen behöver känna. Det är därför jag arbetar holistiskt, med både kropp och medvetenhet, så förändring integreras och förankras både rationellt och känslomässigt. Jag är övertygad om att källan till välbefinnande, balans och harmoni ligger inom oss själva. Jag arbetar aktivt med en medveten närvaro i möten och behandlingar för att skapa ett tryggt utrymme där du känner dig förstådd och hörd, och slutligen kunna hjälpa dig att hitta dina inre, självläkande krafter i din kropp.

Vetenskaplig forskning visar att de metoder jag använder – från massageterapi till mindfulness och yoga Nidra, inte bara stimulerar naturliga metoder för vävnadsregenerering och ökar nivån av lymf- och blodflöde, stimulerar produktionen av hormoner relaterade till känslan av avslappning, lugn, kreativitet och koncentration, och öka känslan av säkerhet, stimulera produktionen av kollagen i vävnaderna, och har också en gynnsam effekt på de regenerativa processerna i vår kropp. För inre organ, endokrina och immunsystem också.

Jag vill fortsätta arbeta med människor som vill prioritera kontakten med sig själva, sin kropp och dela friheten och glädje som kommer av att släppa fram det som är bäst hos oss.

Om du vill stoppa smärtan och känna lättnad, letar du efter djup lugn och avkoppling, eftersom vardagen inte tillåter dig att göra det, om du vill sluta maskera smärta med piller eller smink och vänja din kropp vid lidande, Jag inbjuder dig till PHILOSOPHY body & soul.

Hur lär jag mig känna dig?

Precis som jag känner mig själv.

Jag har upplevt många blockeringar i min kropp och själ i mitt liv. Jag är en highly-sensitive person, och min känslighet var för mig mer än en gång ett hinder, inte en välsignelse. Varje tunnel har dock ett ljus i slutet. När detta ljus följs finns det ofta utmaningar såväl som gåvor längs vägen, eftersom varje sådan utmaning är en ny resurs av erfarenhet, visdom, kunskap, acceptans och ödmjukhet. En resurs.

Varje teknik att arbeta med kroppen som jag upplevde gjorde att jag fick bättre kontakt med mig själv, tack vare vilket jag kan känna den andra personen bättre när jag arbetar med henne.

Jag arbetar lyhört, medvetet och intuitivt för att din kropp ska ha möjlighet att släppa såväl fysiska som känslomässiga spänningar. Genom mindfulness, meditation, massage och motiverande samtal hjälper jag dig att öka dina hälsofaktorer och självmedkänsla för att frigöra energi och motivation för ytterligare förändringar som ökar livskvaliteten. Välbefinnande eller inre frid är ett sätt att leva. En PHILOSOPHY . Det är därför jag valde detta namn för mitt företag. Att dela med mig av min filosofi om livet i lugn och ro, balans och harmoni.

Ge dig själv mer vitalitet. Avslappning och förnyelse. Farväl smärtan och lidandet.

Tillåt dig själv att återuppliva det som är stillastående och smärtsamt i kropp och själ.

Hitta din inre röst, rytm och värderingar. Vem du är, inte vad samhället som lärde dig att vilja, tycka om och tro om dig.

I utvilad, smärtfri kropp finns istället för ”jag måste” eller ”jag borde” ”jag vill” och ”jag väljer”. Så… vill du?

Ta del av min kunskap och erfarenhet

OM DU VILL KOMMA I KONTAKT MED MIG ÄR DU HÄRTLIGT VÄLKOMMEN ATT E-POSTA MIG PÅ

philosophy_ekero@hotmail.com