mindfulness

När du blundar och försöker sitta stilla för en stund, vad är det som börjar hända inuti dig? ÄR det skönt och lugnt? Börjar du känna, uppleva dig själv och njuter, unnar dig av stunden, eller tvärtom? Det börjar pirra i kroppen och du börjar känna dig irriterad och rastlös. Du engagerar dig gärna in i alla möjliga tankar som dyker upp i ditt huvudet. Just det, det är ju perfekt stund att analysera lite till den där händelsen från 3 års tillbaka. Hur kunde hon säga så!? Jag borde ha sagt… Och så vidare. Vad händer om batteri i mobilen tar slut medan du sitter i väntrummet? Tittar du på tidningar? Analyserar, jobbar i huvudet eller sätter ihop ett nytt plan för att det är bra att bli produktivt och inte slösa tiden? 

Känns det bekant? 

Varför inte tillåta sig att bara vara, här och nu, till fullo? Hitta lunghet, ro, fokus och känslan av sammanhang i stillhet, andetag och samförstånd med verkligheten. 

Mindfullnes är en praktik som kan hjälpa dig med det. 

Det finns många förskning som bevisar positiv inflyttande och förändringar av regelbundet mindfulness praktiken. Det reglerar hur starkt och snabbt reagerar man på stressen, förbättrar minne, förändrar dina gener, minskar blodtrycket*, förstärker upplevelse av glädje och generellt känslan av hopp och positiv attityd, ökar altruism, fokus och kreativitet, minskar ångest och mycket mycket mer*.  

Vissa säger att mindfullness är en form av meditation. Jag föredrar att säga att det är en praktik. Jag kan även lägga till att efter en viss tid av praktiken upptäcker man, att det inte är meditation utan ett sätt att vara, ett livstil. En P H I L O S O P H Y. Att vara närvarande i sitt liv, egna beslut. Det är ett val- att välja medvetet det jag vill eller inte vill göra och bli styrd av egen, äkta inre röst, eller av allt annat och alla andra omkring. 

Under session arbetar vi tillsammans med olika verktyg, från muntliga eller skriftliga övningar, guidade avslappningsövningar utifrån Mindfulness based stress reduction (MBSR) och strukturerad reflektion, till samtalscoaching och motiverande samtal (MI). Denna 90 minuter session är fokuserat 100% på dig och ditt välmående. 

Jag bjuder på ett häfte och en penna så du kan notera de insikter du tycker är viktiga under sessionen. 

Efter varje session får du med dig en övning att göra i din vardag.